• гр. Бургас, п.к. 8018, ж.к. “Зорница”, VIP комплекс Перла, партер
  • +359 877 325 461
  • info@sportsmedicinedoctor.eu
гр. Бургас, п.к. 8018, ж.к. “Зорница”, VIP комплекс Перла, партер

Текар терапия

 

Текартерапията е нова и революционна технология в спортната медицина. Physio Sportiva  използва този вид терапия от 2016година за да помага на своите пациенти. Това е модерен и иновативен метод на лечение на болки в ставите и мускулите и възстановяване на функцията им както при остри така и при хронични заболявания и състояния. Тази терапия стимулира естествените механизми за самовъзстановяване на тялото ни и се подпомага бързата рехабилитация на мускулната и ставната функция. Безболезнена, неинвазивна, тази терапия ни позволява да лекуваме много заболявания по много по-ефективен начин от преди.

За да разберем как работи, трябва да надникнем в електрофизиологията на клетката, в електрическите и електрохимичните ефекти възникващи в клетките и тъканите ни и по-специално на нервните и мускулните клетки. За да раберем терапията с Текар, трябва да мислим на клетъчно ниво. На това ниво клетката може да се сравни с една електрическа батерия. Текар терапията позволява ускоряване на естествения процес на оздравяване на клетките чрез стимулиране на електрическия потенциал на клетъчната мембрана. 

Използването на тази технология ни позволява да лекуваме много мускулно ставни проблеми по по-ефективен начин, по-бързо и по-физиологично за пациента.

Благодарение на  текартерапията всички увреждания в областта на големите и малки стави на тялото, мускулите, сухожилията, връзките, както и на периферната нервна система може да бъдат правилно повлияни.