• гр. Бургас, п.к. 8018, ж.к. “Зорница”, VIP комплекс Перла, партер
  • +359 877 325 461
  • info@sportsmedicinedoctor.eu
гр. Бургас, п.к. 8018, ж.к. “Зорница”, VIP комплекс Перла, партер

Акупунктура и иглотерапия

Акупунктура и иглотерапия

Акупунтурата е изключително важна част от традиционната китайска медицина, лечение, при което се въвеждат много тънки игли на точно определени точки от тялото на различна дълбочина. Според традиционната китайска медицина, здравето е резултат от хармоничният баланс между двете основни начала ин и ян. Болестите са следствие от имбаланса между тези две сили. Чрез приложението на акупунктурата се цели да се възстанови това равновесие в нашето тяло.

Тя се използва за лечение и превенция на широк кръг от състояния и заболявания. Като резултат предизвиква различни биологични отговори от тялото- някои от тях много близко до мястото на убождане, други на много далечно място по тялото ни. Акупунктурата стимулира отделянето на хормони, натурални противо болкови вещества от тялото ни( ендорфини, енкефалини) от централната нервна система. Ендорфините намаляват болката, влияят на саморегулаторните процеси на тялото ни и повишават физическото и емоционалното състояние на организма.

Световната Здравна Организация е признала този метод за лечение на повече от 50 различни състояния на храносмилателната система, респираторната система, неврологични и мускулни състояния, уринарни проблеми, менструални и репродуктивни нарушения.

Ползи от приложението на акупунктурата
  • много безопасна процедура, ако се приложи правилно
  • без странични ефекти
  • може да се комбинира с различни други терапевтични методи
  • може да помогне на пациенти при които медикаментите не са от полза

Акупунктурата има широко приложение при много мускулно ставни заболявания и състояния за терапията на хронични болки, ставни болки, мускулни болки.