• гр. Бургас, п.к. 8018, ж.к. “Зорница”, VIP комплекс Перла, партер
  • +359 877 325 461
  • info@sportsmedicinedoctor.eu
гр. Бургас, п.к. 8018, ж.к. “Зорница”, VIP комплекс Перла, партер

Д-р Енчо Стоянов завършва медицинското си образование в Тракийски университет гр. Стара Загора през 1997г. След основното си медицинско образование, Енчо поема пътя по спортната медицина още от първият си работен ден през 1998г. Започва работа в Медицински център по спортна медицина и рехабилитация на стадион “Черноморец“ гр. Бургас където има възможността да придобие безценен опит във всички аспекти на спортната медицина- от скрининговите изследвания на професионалните атлети до профилактиката и лечението на най-честите спортни травми и заболявания на мускулно скелетната система.През 2001г. поема пътя на изцяло частната медицинска практика и започва своята специализация по спортна медицина в Медицински университет гр. София. По време на специализацията работи в Национален център по спортна медицина и рехабилитация Дианабад, гр. София. Покойният вече проф. Д-р Димитър Шойлев е негов научен ръководител по време на цялото му обучение.

През 2008г. е официално признат за един от малкото специалисти по Спортна Медицина в България. Всъщност, това слага началото на всички негови усилия за следващо усъвършенстване.

Енчо бързо се вписва в спортният свят и отдава две години от кариерата си като лекар на Професионален футболен клуб “Нефтохимик“ гр. Бургас от 2001 до 2003г. С този отбор достигат до първото място в класирането и играят в Евро турнирите.

От 2001 до 2007г. е лекар на Колоездачен клуб “Понс“ гр. Бургас и Колоездачен клуб “Несебър“ гр. Несебър.

През 2004 година получава покана да бъде лекар на националният отбор по футбол юноши - различна възрастова група и така новото му работно място е на Националният стадион “Васил Левски“ гр. София. Само няколко месеца след това той е поканен от Българска Федерация по биатлон да бъде лекар на българският националният отбор по биатлон мъже, жени и юноши.

Енчо не се колебае и за минута и веднага заработва в професионалният спортен елит. С българският национален отбор по биатлон се включва към олимпийската подготовката на отбора за участието му в Зимните Олимпийски Игри в Торино през 2006 г.

След края на олимпийският цикъл Енчо е поканен за лекар на Професионален баскетболен клуб “ЦСКА“ АД 1948 гр. София мъже и жени. Бурни, драматични победи, бляскави постижения при мъжкият и женският баскетболен отбор. С женският отбор спечелват Адриатическата купа и две години под ред са Републикански шампиони. С мъжкият отбор - безспорни фаворити.

Двата отбора рухват изведнъж и Енчо е поканен от Българска федерация по волейбол като лекар на националният отбор по волейбол мъже, където се грижи за подготовката на отбора за Световна Купа 2007 и Европейското първенство.

От 2007г. е лекар в Българска национална карате-киокушин федерация и Българска национална Муай-Тай федерация където се включва в подготовката на състезателите за световното първенство по Муай Тай в гр. Бусан Южна Корея.

През 2008г. Енчо отново е лекар на българският националният отбор по биатлон мъже, жени и юноши за подготовката и следващото участие в седемте Световните купи и Световното първенство.

От 2009-2010г. е лекар на Волейболен клуб “ЛукОйл“ мъже гр. Бургас и Баскетболен клуб “ЛукОйл“  жени гр. Бургас.

След приключване на ангажиментите си с Българска федерация по биатлон през 2008год. Енчо създава и ръководи своята малка частна клиника Physio Sportiva в гр. Бургас където работи със състезатели от различни видове спорт (борба-класически и свободен стил, лека атлетика, бокс, плуване, бойни изкуства, художествена гимнастика, бодибилдинг, тенис, хандбал, акробатика, плуване)и много пациенти със заболявания на опорно-двигателната система.

От 2010 до средата на 2013г. търсейки своето професионално развитие Енчо прекарва в Норич и Норфолк Университетска болница гр. Норич, Великобритания в отделението по Ревматология и Спешна медицина събирайки безценен опит и поддържайки след дипломното си обучение. Членува в четирите най-големи асоциации по спортна медицина в света.

Придобива диплома по хомеопатична терапия издадена от Френският национален институт по хомеопатия.

С годините многобройни са курсовете, които посещава за да усъвършенства своите знания и умения как да постави точната диагноза, как да извърши правилно клиничното изследване на пациента, как да избере подходящото лечение за всеки отделен пациент, защото всеки от нас е уникален.

След поредица от обучения в чужбина, за много кратко време, Енчо развива уменията си в прецизната и сложна ултразвукова диагностика на проблемите по мускулно-скелетната система на тялото ни, използвайки последен модел технология за ултразвуково изследване.

Последващите умения, за които Енчо се обучава са как да лекува ефективно и с нови и алтернативни подходи като фото-био модулация, иглотерапия, акупунктура, мекотъканна имобилизация, терапия с растежни фактори, които осигуряват значителен успех, при терапията на мускулно-ставните заболявания.

Интереси

Регенеративна медицина, лазер терапия, ултразвуково изследване на мускулно скелетната система, функционална диагностика и кардиология в спортната медицина, био стимулиране и възстановяване на елитни състезатели.

Винаги в крак с тенденциите

Защо нас?